*

Grosjean nu definitief bevestigd bij Lotus

Eelco den Boer

Eelco den Boer

19 november 2014 13:19

Grosjean nu definitief bevestigd bij Lotus
Racepictures

Romain Grosjean had het via Twitter al even verklapt, maar nu heeft ook Lotus bevestigd dat de Fransman in 2015 bij het team blijft.

De rijdersbezetting bij Lotus blijft dus hetzelfde, want Pastor Maldonado was eerder al bevestigd voor 2015. Beide coureurs vestigen na een teleurstellend seizoen de hoop op de overstap van Renault-motoren naar de kampioenskrachtbron van Mercedes. 

Grosjean, die al sinds 2011 deel uitmaakt van het team uit Enstone, noemt zijn contractverlenging ‘fantastisch’ nieuws. “Het is geweldig om zo veel steun van het team te voelen”, zegt hij. “Het is geen geheim dat we een moeizaam seizoen hebben gehad, maar iedereen blijft gemotiveerd om volgend jaar weer regelmatig punten te scoren. Ik heb veel tijd op de fabriek doorgebracht en heb nu al een positief gevoel bij de E23. Eerst doe ik natuurlijk nog mijn best om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten in Abu Dhabi, maar daarna richt ik mijn blik volledig op 2015.” 

Teambaas Gerard Lopez ziet nog een positieve kant aan de tegenvallende resultaten van zijn team in 2014. “Je leert veel over een coureur in tijden van tegenspoed. Romain heeft ondanks alle uitdagingen het hoofd hoog gehouden. We weten dat hij altijd het maximale haalt uit het materiaal waarover hij beschikt. Daarom kunnen we niet wachten om hem los te laten in onze Mercedes-aangedreven auto van volgend jaar.” 

Lees meer over

Grosjean Lotus