Nadat hij zijn Renault op de vrijdagmorgen in Hongarije al aan Bruno Senna moest afstaan, lijkt Nick Heidfeld in Singapore tijdelijk plaats te moeten maken voor Renaults andere reserve Romain Grosjean.

Het Italiaanse Autosprint weet te melden dat Renault de huidige GP2-coureur Grosjean in Singapore de kans wil geven om de R31 van Heidfeld uit te proberen, aangezien het GP2-seizoen er tegen die tijd op zit en Grosjean de titel dan vermoedelijk op zak heeft.

Grosjean wordt sinds enkele weken genoemd als een mogelijke opvolger van Heidfeld, wiens prestaties en leiderschap volgens Renault-teambaas Eric Boullier te wensen overlaten.

Grosjean – die in 2009 al zeven races in de Formule 1 reed voor Renault, maar daarna weer van het toneel verdween – doet het echter goed in de GP2 en heeft volgens Boullier dan ook een tweede kans in de koningsklasse verdiend.

Dat het er niet eerder van komt dat Grosjean een Renault mag testen, komt omdat de Fransman met GP2-kampioenschap aanvoert en er in die serie nog slechts twee raceweekends te gaan zijn.

De laatste twee GP2-races vallen uiteraard samen met de laatste twee Europese Formule 1-wedstrijden. Deze worden gehouden in België en Italië, waar Heidfeld volgens Autosprint overigens zeer waarschijnlijk ook al niet op vrijdagochtend in de auto zal zitten. De Italiaanse publicatie meent namelijk dat hij ook dan weer plaats moet maken voor Senna.