*

Grosjean: ‘Weet hoe mijn toekomst eruitziet’

Daan de Geus

Daan de Geus

18 september 2015 10:10

Grosjean: ‘Weet hoe mijn toekomst eruitziet’
Racepictures

Romain Grosjean heeft zijn beslissing gemaakt en weet hoe 2016 er voor hem uit zal zien. Dat vertelde de Lotus-coureur tijdens de FIA-persconferentie van donderdag.

Grosjean heeft een contract met Lotus op zak voor 2016, maar de toekomst van het team uit Enstone is onzeker vanwege financiële problemen. Renault overweegt de renstal over te nemen, maar er is nog geen witte rook te zien en dus wordt Grosjean toch ook genoemd als kandidaat voor Haas F1.

Gevraagd naar hoe zijn toekomstplannen eruit zien, had Grosjean tijdens de FIA-persconferentie van donderdag het volgende te vertellen: “Ik heb een beslissing gemaakt. Ik heb alles in mijn hoofd op een rijtje en ik weet hoe mijn toekomst eruitziet. Meer kan ik echter niet zeggen.”

Volgens recente berichten is Grosjeans aanblijven bij de formatie uit Enstone gegarandeerd als Renault Lotus koopt, maar zou hij anders wel eens kunnen vertrekken. Motorsport.com meldt nu echter dat een overname mogelijk betekent dat Grosjean en Renault toch eerst een nieuwe deal moeten sluiten.

Volgens Motorsport staat Grosjean hoog op het verlanglijstje van Haas, dat in 2016 in de Formule 1 debuteert. Hij is echter niet de enige op het wensenlijstje van Haas: één zitje gaat waarschijnlijk naar Esteban Gutiérrez of Jean-Eric Vergne. Ook Kevin Magnussen wordt verder nog genoemd.

Lees meer over

Grosjean Haas Lotus