Nu de toekomst van zijn team Lotus onduidelijk is en het nog altijd niet gegarandeerd is dat Renault de formatie overneemt, heeft Romain Grosjean contact gezocht met het Amerikaanse Haas F1 Team.

Dat bericht Motorsport.com, dat rapporteert dat de Fransman ‘in onderhandeling is’ met het team dat in 2016 zijn entree maakt. Hoewel het Grosjeans voorkeur zou genieten bij Lotus/Renault te blijven, is hij uit voorzorg met Haas in gesprek getreden nu de situatie bij Lotus steeds nijpender wordt en Renault het team na langdurig onderhandelen nog altijd niet definitief over heeft genomen.

Haas-eigenaar Gene Haas en teambaas Günther Steiner hebben steeds benadrukt dat ze ervaren coureurs willen strikken voor 2016. Nico Hülkenberg stond bijvoorbeeld lange tijd bovenaan het verlanglijstje, al ondertekende hij in de week voor de Grand Prix van Italië een nieuwe deal met Force India. Met 76 Grands Prix, 274 punten en tien podiumplekken achter zijn naam, past de 29-jarige Grosjean echter ook perfect in het plaatje.

Haas F1 hoopt in september bekend te kunnen maken wie haar coureurs worden. Ferrari-testcoureur Esteban Gutiérrez stond volgens ingewijden in ieder geval tot Grosjean zich als mogelijkheid aandiende ‘op poleposition’. Zijn collega Jean-Eric Vergne dicht zichzelf ondertussen goede kansen toe, terwijl ook McLaren-testcoureur Kevin Magnussen wordt genoemd.

In tegenstelling tot Grosjean, racet dit trio dit jaar niet in de Formule 1. Dat is een pluspunt voor Grosjean, want Haas wil idealiter iemand contracteren die dit jaar al in de Formule 1 actief is. In totaal stonden er voor het wegvallen van Hülkenberg tien namen op het verlanglijstje van Haas, verklapte Steiner. Zo is ook Max Chilton als optie genoemd, maar lijkt de Amerikaanse GP2-coureur Alexander Rossi inmiddels geen kanshebber meer.