Ferrari-testcoureur Jean-Eric Vergne denkt dat hij ‘een goede kans’ heeft om in 2016 weer Grands Prix te rijden, want hij acht het niet onwaarschijnlijk dat hij volgend seizoen bij het Haas F1 Team zit.

Dat vertelt de Fransman in gesprek met Motorsport.com, dat eerder nog berichtte dat Ferrari’s andere testcoureur Esteban Gutiérrez de beste papieren in handen heeft voor een zitje bij het Amerikaanse team dat in 2016 haar entree maakt.

Volgens Vergne is het echter niet gezegd dat er geen plek voor hem is als Gutiérrez bij Haas neerstrijkt, of omgekeerd. “Want er zijn twee zitjes vacant”, weet Vergne, die net als Gutiérrez over de ervaring beschikt die Haas zoekt, maar in tegenstelling tot de Mexicaan geen sponsorgeld mee kan brengen.

Vergne werd afgelopen weekend overigens wel bevestigd als coureur voor het aan Citroën gelieerde DS Virgin-team in het Formule E-kampioenschap, maar dat hoeft volgens de 25-jarige coureur geen obstakel te zijn: “Het is te vroeg om me daar nu al druk om te maken”, stelt hij.

“De Formule E-kalender botst een paar keer met die van de Formule 1, maar het lijkt me een luxeprobleem om daar een oplossing voor te moeten vinden. Ik zou er in ieder geval blij mee zijn om met zo’n ‘probleem’ te zitten”, grapt Vergne.

Vooralsnog concentreert Vergne zich volledig op zijn werk in de Formule E en zijn rol als testrijder bij Ferrari, waarvoor hij vooral simulatorwerk doet. “Dat kan me ook alleen maar helpen om bij Haas binnen te komen”, weet Vergne.

In drie jaar Formule 1 kwam de voormalige Red Bull-protegé tot hij eind vorig jaar door Toro Rosso werd bedankt voor bewezen diensten tot 58 Grands Prix. Dat hij ervaring heeft binnen het Red Bull-programma en nu bij Ferrari zit, is ‘een groot voordeel’, meent Vergne.

“Ik heb in het begin veel geleerd als testrijder bij Red Bull, in de jaren dat ze alles wonnen, en heb daarna in mijn drie jaar bij Toro Rosso veel laten zien. Ik versloeg Daniel Ricciardo, die inmiddels een racewinnaar is, bijvoorbeeld in mijn eerste jaar en in het jaar daarna scheelde het niet veel.”

“Bij Ferrari, het grootste team dat er is, heb ik veel geleerd over de manier van werken en de technische kant van het verhaal, ook wat betreft het werk op de fabriek. Dat kan van veel waarde zijn voor een team als Haas”, zegt hij over de formatie die sowieso nauw samenwerkt met de Scuderia.

Behalve dat Vergne en Gutiérrez als kandidaatcoureurs voor Haas zijn genoemd, zingt ook de naam van Force India’s Nico Hülkenberg nog rond. Behalve dit drietal, zou eigenaar Gene Haas nog twee andere niet bij naam genoemde coureurs op zijn uit vijf namen bestaande verlanglijstje hebben staan.