Romain Grosjean haalde in Sotsji voor de zesde keer op rij het laatste deel van de kwalificatie. De Franse coureur is dan ook vol verwachting voor de race.

Grosjean veroverde de achtste startplaats, en spreekt na afloop van een ‘behoorlijk goede kwalificatie’. “We wisten dat de top tien erin zat als alles goed ging”, zegt hij. “Ik ben erg blij met mijn achtste plek, en ik denk dat er leuke dingen mogelijk zijn in de race.”

Door de ingekorte en/of verregende trainingen op vrijdag en zaterdagmorgen was het af en toe nog wel improviseren geblazen, vertelt Grosjean. “Het was best een uitdaging vandaag, want we hadden nog niet veel data om mee te werken. We moesten dus af en toe een gok nemen, maar het pakte allemaal goed uit.”

Maldonado blijft steken

Bij Grosjeans teamgenoot Pastor Maldonado zat het weer eens niet mee. De Venezolaan kwam niet voorbij de tweede kwalificatiesessie, en bleef steken op de veertiende plaats. En dat terwijl zijn auto in de ochtendtraining juist nog goed aanvoelde.

“In de derde training ging het beter, dus we moeten uitzoeken waarom het in de kwalificatie niet wilde lukken op de super softs”, aldus Maldonado. “De auto voelde niet eens slecht, hij was gewoon op de belangrijke momenten niet snel genoeg. We hadden er wel wat meer van verwacht.”