Met Nico Hülkenberg heeft Sauber deze week zijn eerste coureur verloren en ook Esteban Gutiérrez zou wel eens het hazenpad kunnen kiezen. De Mexicaan is deze week namelijk gespot bij de fabriek van Caterham in Hingham, Groot-Brittannië. Dat melden twee Zwitserse dagbladen.

Gutiérrez gaf afgelopen maand al aan dat zijn toekomst bij Sauber onzeker is: “We zien wel wat er gaat gebeuren. Logischerwijs kijken we naar andere opties, ook al is het mijn intentie om verder te gaan met Sauber omdat we inmiddels een goede relatie met elkaar hebben opgebouwd.” Dat de Mexicaan, dit jaar met zes WK-punten de beste nieuweling van het veld, toch verder kijkt komt door de financiële situatie van Sauber.

Het Zwitserse team kampt sinds deze zomer al met financiële problemen en kon mede daardoor Nico Hülkenberg niet voor het team behouden. En nu lijkt Esteban Gutiérrez dus ook zijn heil ergens anders te zoeken. Teambaas Monisha Kaltenborn is ondertussen druk bezig met het zoeken naar oplossingen, maar ondanks belangstelling van Marussia voor een mogelijke fusie van de teams, is er nog steeds geen duidelijkheid.

Verder blijft onduidelijk welke rijders de teameer gaan verdedigen volgend seizoen. Tot nu toe zijn er namelijk nog geen coureurs bevestigd. De jonge Rus Sergej Sirotkin, afgelopen jaar binnen gekomen als testcoureur van het team, maakt deel uit van een Russisch investeringspakket, maar het is nog de vraag of hij wel klaar is voor de overstap naar de Formule 1. Ook Adrian Sutil, die vermoedelijk zijn zitje bij Force India aan Sergio Pérez moet afstaan, zou een kanshebber zijn voor een stoeltje. 

Mocht Gutiérrez naar Caterham verhuizen, dan zou hij de eerste coureur zijn die voor volgend seizoen onderdak vindt bij het Maleisische team. Net als Sauber heeft Caterham nog niets bevestigd over de rijdersbezetting voor 2014. Ook Giedo van de Garde verkeert dus nog in onzekerheid.