Sauber-rookie Esteban Gutiérrez is met zijn 21-jaar de jongste coureur van het startveld in 2013. Zenuwachtig is hij nog niet.

“Op het moment ben ik erg kalm”, zegt Gutiérrez. Maar ik ben er zeker van dat in Melbourne de adrenaline door mijn lichaam zal gieren. Mijn focus ligt momenteel nog op de voorbereiding. De afgelopen maanden zijn erg goed verlopen. Ik heb in december en januari in Oostenrijk veel wintersporten beoefend.”

In december zei hij nog niet zeker te weten of hij klaar is voor de Formule 1. Waar hij zich toen erg kwetsbaar opstelde, is de jonge Mexicaan nu vol vertrouwen. “Het team heeft de laatste jaren veel progressie gemaakt en dat willen we graag voortzetten. Het zal belangrijk zijn om over het seizoen een constant en hoog niveau te halen.”

Gutiérrez: “Het is zaak om de auto zo betrouwbaar mogelijk te maken zodat je zo veel mogelijk kunt testen. De ervaring om op de limiet te rijden met de auto doe ik op tijdens de eerste races en kwalificaties. Op het moment probeer ik erg rustig te blijven en het team zo goed mogelijke feedback te geven. In de voorbereiding is dat een enorm belangrijk aspect.”