Nieuwkomer Esteban Gutiérrez kijkt uit naar zijn eerste seizoen in de Formule 1 met Sauber. Na een wisselvallig seizoen in de GP2 weet hij niet of hij wel klaar is voor de Formule 1.

“Ik ben me er bewust van dat het niet makkelijk gaat zijn in de Formule 1”, aldus Gutiérrez. “In de GP2 afgelopen seizoen was ik inderdaad niet constant genoeg. Dat hoop ik in de Formule 1 wel te zijn. Uiteraard wil ik meteen goede resultaten neerzetten, maar ervaring opdoen is in het begin het belangrijkste”, zegt de 21-jarige Mexicaan.

Gutiérrez: “Het heeft geen zin te roepen dat ik honderd procent klaar ben voor de Formule 1. Dat kun je nu nog niet zeggen.” Daarnaast kijkt de Mexicaan uit naar de samenwerking met Nico Hülkenberg, zijn nieuwe teamgenoot. “Hij is ervaren en een goed referentiepunt. Zijn ervaring zal van groot belang zijn voor het team met mij als rookie naast hem. Samen zullen we het team proberen verder te brengen”, blikt Gutiérrez vast vooruit.

In zijn tweede seizoen in de GP2 kwam de Mexicaan drie keer als winnaar aan de streep. In het kampioenschap eindigde hij als derde. In 2011 kwam hij tot één zege in de opstapklasse van de Formule 1.