Esteban Gutiérrez slaagde er in tegenstelling tot zijn teamgenoot redelijk in de achterhoede te ontstijgen op de vrijdag in Silverstone. Adrian Sutil zat de eerste training aan de kant en kon die verloren tijd niet inhalen in de middag.

De Mexicaan Esteban Gutiérrez deed het met twee keer de dertiende tijd zeker niet onverdienstelijk en dat weet hij zelf ook: “Ik denk dat we de juiste weg zijn ingeslagen, al is de balans bij het aanremmen van de bochten nog niet helemaal hoe we het hebben willen. We hebben gekozen voor een wat aggressievere benadering van de afstelling. Alleen zo kunnen we nieuwe ingangen vinden om de auto te verbteren.”

Adrian Sutil
De Duitser Sutil was wederom in de achterhoede te vinden. Het helpt dan ook niet als je de eerste training uit moet zitten ten faveure van Giedo van der Garde. “Mijn dag was te kort om me werkelijk op mijn gemak te kunnen voelen in de cockpit”, aldus Sutil. “De afstelling was niet goed en de aanpassingen hielpen ons niet verder. De datagegevens zullen uitkomst moeten bieden.”