Voormalig Haas-coureur Esteban Gutiérrez gaat racen in de Formule E. Dat werd maandag bekend op een persconferentie in Mexico-Stad.

Gutiérrez is voortaan als ‘officiële ambassadeur’ aan het FIA-kampioenschap voor elektrische auto’s verbonden. De Mexicaan zal nog aan twee races deelnemen in het huidige Formule E-seizoen, dat loopt van oktober vorig jaar tot juli. Zijn debuut maakt Gutiérrez op 1 april bij de ePrix in Mexico-Stad. Later rijdt hij ook nog de wedstrijd in New York.

Voor welk team Gutiérrez in actie zal komen, is nog niet bekend. Volgens het persbericht van de Formule E-organisatie is hij ‘in vergevorderde onderhandelingen’ met een aantal renstallen. Doel van de besprekingen is voor Gutiérrez in elk geval een vast zitje voor het seizoen 2017-2018.

Daarmee lijkt Gutiérrez te hebben geaccepteerd dat zijn Formule 1-loopbaan erop zit. In november werd duidelijk dat er door de komst van Kevin Magnussen geen plek meer voor hem zou zijn bij Haas. Zijn kans op een F1-stoeltje is nihil – al helemaal gezien de onzekere toekomst van Manor, het enige team waar nog echt twee plekken vrij waren.