Het team van Manor zou op omvallen staan, nu gesprekken met investeerders vooralsnog op niks zijn uitgelopen. Dat bericht Sky News.

Manor liet eind november nog weten met een investeerder in gesprek te zijn over het nemen van een meerderheidsbelang in de renstal, maar inmiddels dreigt een faillissement. Volgens Sky News is eigenaar Stephen Fitzpatrick zelfs al in gesprek met een financieel bureau om op te treden als curator, al wordt er nog wel gezocht naar een mogelijke koper.

Een bron van binnen het team weet de Britse omroep daarbij te melden dat het faillissement de operationele tak van Manor – Just Racing Services – betreft. Manor Grand Prix Racing, de licentiehouder voor deelname aan de Formule 1, zou wel draaiende gehouden worden. Dit moet ook om het recht op deelname in de sport te behouden.

Eind 2014 ging Manor ook al eens failliet. Toen werd het echter gered door Fitzpatrick, die de kleine Britse achterhoede-renstal nieuw leven inblies.

In recente maanden is naar verluidt met verschillende partijen gesproken over een overname. Een consortium met de Amerikaan Tavo Hellmund zou daarbij een belangrijke gegadigde zijn geweest.

Behalve met deze groep investeerders, zou Manor ook hebben gesproken met financiers uit Indonesië. Ook deed een gerucht de ronde dat een groep bestaande uit ex-teambaas Graeme Lowdon en de vertrekkende McLaren-topman Ron Dennis interesse in Manor zouden hebben gehad.

Update, 13:18 – Het is nu duidelijk dat Manors operationele tak Just Racing Services inderdaad onder curatele staat. De curator heeft aangegeven dat alle opties momenteel worden overwogen. “De deelname van het team aan het volgende Formule 1-seizoen hangt af van hoe het proces verloopt en of eventueel een investeerder gevonden kan worden. De tijd dringt echter wel”, wordt daarbij vermeld.