De Amerikaanse zakenman Tavo Hellmund zou de investeerder zijn die een (meerderheids)belang in Manor wil nemen. Hellmund toonde ook vorig jaar al interesse in Manor.

Hellmund is de man die de Formule 1 in 2012 als raceorganisator naar Texas haalde, voor de Grote Prijs op het Circuit of the Americas. Met het circuit en die race heeft hij inmiddels niks meer te maken, maar Hellmund heeft ook geholpen met het terugbrengen van de Grand Prix van Mexico en zou nu dus een belang in Manor willen nemen.

Manor-ceo Thomas Mayer bevestigde recentelijk dat een niet met naam genoemde investeerder ‘een meerderheidsbelang’ in het team zou willen nemen. De huidige eigenaar Stephen Fitzpatrick zou daarbij open staan voor de komst van een nieuwe investeerder.

Hellmund is al eerder genoemd als mogelijke koper van Manor. Eind vorig jaar zou hij de voorman geweest zijn van een Amerikaans consortium dat het kleine Britse achterhoedeteam zou willen overnemen. Destijds is het niet van een akkoord gekomen tussen deze groep investeerders en Fitzpatrick.

Of Hellmund wederom namens een consortium met Manor om de tafel zit of zelf achter de overnamepoging steekt, is niet duidelijk. Manor-ceo Mayer verklaarde vorige week hoe dan ook dat de gesprekken ‘in een vergevorderd stadium’ zijn en er hopelijk snel goed nieuws volgt.