Sauber-coureur Esteban Gutiérrez hoopt binnen een paar weken duidelijkheid te krijgen over zijn toekomst bij het Zwitserse team, waar hij concurrentie geniet van het groepje testcoureurs.

Gutiérrez vormt dit jaar samen met Adrian Sutil het race-duo bij Sauber, dat in Giedo van der Garde, Sergej Sirotkin en Simona de Silvestro echter ook nog een drietal testrijders in de boeken heeft staan dat inzet op een racezitje voor volgend jaar.

In gesprek met Sky Sports F1 vertelt Gutiérrez nu dan ook dat hij snel wil weten waar hij aan toe is. “Dus we gaan er de komende weken over in gesprek met het team”, geeft de 22-jarige coureur, die pas anderhalf jaar in de Formule 1 actief is, aan.

Gutiérrez, die in zijn dertig Grands Prix voor Sauber één keer punten heeft gescoord, zegt verder al zijn opties te gaan overwegen en dan te ‘kijken welke mogelijkheid het beste is’.

Vorig jaar moest Gutiérrez lang wachten tot Sauber de knoop doorhakte. De formatie uit Hinwil maakte pas eind december bekend met hem door te gaan, nadat Gutiérrez zelf ook al in verband werd gebracht met het team van Caterham.

Gutiérrez kende in 2013 een moeilijk debuutjaar en het team maakte toen zijn contract werd verlengd duidelijk meer van hem te verwachten. Vooralsnog heeft hij dat nog niet laten zien in een jaar dat hijzelf ook erg moelijk noemt.

“Ik zou graag in de positie zitten mijn kunnen te tonen, maar op het moment is dat niet het geval. Ik hou echter wel van een uitdaging, dus ik moet ook hier gewoon het beste van zien te maken.”

Concurrentie
Teamgenoot Adrian Sutil verklaarde onlangs een meerjarig contract met Sauber op zak te hebben en zeker te zijn voor 2015, maar dat zou wel eens minder vast kunnen staan dan de Duitser denkt, als we de laatste geruchten mogen geloven.

Testrijder Giedo van der Garde aast in ieder geval op een racezitje. De kansen van Sergej Sirotkin zijn lastig in te schatten, terwijl Simona de Silvestro wordt voorbereid op een Formule 1-debuut, maar geen verdere garanties heeft gekregen van Sauber.