De tweede seizoenshelft wordt een belangrijke voor Mick Schumacher, die volgens het Duitse RTL in de zomerstop niet op een contractverlenging hoeft te rekenen bij Haas F1. Het team zou door het silly season geen haast hebben bij het selecteren van de teamgenoot van Kevin Magnussen.

Schumacher maakte vorig jaar zijn debuut in de Formule 1 en kreeg er, door het lichten van een optie in zijn contract, nog een jaar bij. Dit seizoen moest hij dus wel presteren, nadat de resultaten vorig jaar – mede door de onderontwikkelde VF-21 – tegenvielen.

Het gaat dit seizoen wel wat beter en hij heeft inmiddels zijn eerste Formule 1-punten gescoord. Toch zijn de resultaten nog niet goed genoeg om een contractverlenging veilig te stellen. Het Duitse RTL meldt namelijk dat de contractonderhandelingen met Schumacher zijn afgeblazen. Reden daarvoor zou zijn dat Haas door het silly season geen haast heeft met het selecteren van een teamgenoot van Kevin Magnussen, die wel al vastligt bij het team door een meerjarig contract.

Lees ook: Steiner ziet ‘meer ontspannen’ Schumacher: ‘Helpt hem aan goede resultaten’

Na de aankondiging van het afscheid van Sebastian Vettel werd direct Mick Schumacher als een van de potentiële vervangers genoemd. Echter zorgde Fernando Alonso voor een grote verrassing door dat stoeltje op te eisen terwijl Alpine nu in een strijd met McLaren lijkt verwikkeld om Oscar Piastri. Hierdoor namen de opties voor Schumacher alleen maar af en moet hij hopen op een langer verblijf bij Haas.

Volgens RTL zouden de eerste contractonderhandelingen tussen Haas en Schumacher in Monza kunnen plaatsvinden. Mocht het tot niets leiden, dan is de kans groot dat Schumacher geen zitje heeft voor 2023. Wel zou hij dan nog de reservecoureur van Ferrari kunnen blijven.