*

Haas-duo teleurgesteld na race

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

19 juni 2016 19:41

Haas-duo teleurgesteld na race
Sutton Images

Romain Grosjean en Esteban Gutiérrez zijn allebei niet te spreken over het verloop hun race. Verwonderlijk is dat niet, aangezien beide coureurs puntloos bleven.

Romain Grosjean kon in het begin van de race nog wel lekker meekomen, maar zodra de achterbanden sporen vertoonden van graining, dook de Fransman de pits in. Het plan was om op een vers setje zachte banden de race uit te rijden, maar het liep anders.

“Op een gegeven moment zat er zoveel rotzooi in de sidepods, dat ik nog eens naar binnen moest voor een schoonmaakbeurt”, aldus Grosjean. “We besloten om er dan ook nog maar een nieuw setje banden onder te leggen, maar omdat ik geen zachte banden meer tot mijn beschikking had, werden dat medium-Pirelli’s. Uiteindelijk hebben we gedaan wat we konden, maar het resultaat is er helaas niet naar.”

Gutiérrez
Grosjean kwam uiteindelijk niet verder dan de dertiende plaats, terwijl Esteban Gutiérrez als zestiende over de meet kwam. Hij begon de race naar eigen zeggen met een gehavende auto en dat heeft zijn tempo geen goed gedaan.

“Het was geen goede dag”, merkt de Mexicaan die zich in de eerste bocht verremde en andere auto op zijn pad trof, op. “Ik reed schade bij de start, waarna ik nog wel terrein goed probeerde te maken, maar we hadden niet de snelheid om daadwerkelijk aan te vallen.”