Een dag nadat de eerste beelden van de nieuwe bolide al naar buiten kwamen, heeft Haas F1 de nieuwe VF-17 ook officieel aan het publiek getoond.

Na een allesbehalve slecht debuutjaar, waarvoor het een auto vanaf de grond moest opbouwen, stond Haas F1 voor de schone taak dit hele proces vanwege de reglementswijziging voor 2017 nog een keer te herhalen. Het resultaat de is VF-17.

Met de VF-17 hoopt met de resultaten van vorig jaar te overtreffen. Dat betekent in eerste instantie dat er meer dan 29 punten gescoord moeten gaan worden, punten die overigens allemaal door Romain Grosjean bij elkaar werden gereden. Toch durft teameigenaar Gene Haas nog wel wat hoger in te zetten: “Met de ervaring die we nu op zak hebben, moeten we beter kunnen presteren. Ik denk dat als we of alle vlakken wat efficiënter kunnen werken, we misschien wel twee plaatsen op kunnen schuiven bij de constructeurs”, aldus Haas, die daarmee lijkt te mikken op P6.

Grosjean & Magnussen
Romain Grosjean nam op zaterdag de shakedown van de nieuwe auto al voor zijn rekening, maar moet nu voorlopig even wachten op zijn volgende testkilometers. De Fransman kruipt op woensdag pas weer achter het stuur, een moment waar hij zeer naar uitkijkt. “Het wordt vast geweldig. Het is altijd spannend om met een nieuwe auto aan de slag te gaan. Dit jaar wordt het vooral bijzonder, omdat het naar verwachting onwaarschijnlijk hard zal gaan. Hopelijk verloopt alles soepel en kunnen we de limiet snel opzoeken.

Nieuwkomer Kevin Magnussen kijkt eveneens uit naar de eerste kennismaking met de nieuwe auto: “Ik kan niet wachten om weer te rijden, want dat heb ik echt gemist. Hopelijk raak ik snel vertrouwd met de auto en kunnen we zonder al te veel oponthoud al direct veel testkilometers maken.”

Romain Grosjean stuurde de nieuwe Haas-bolide op zaterdag al de baan op voor een shakedown.