*

Haas gaat pas aan eind van zomerstop over coureursduo 2019 nadenken

Daan de Geus

Daan de Geus

31 mei 2018 11:04

Haas gaat pas aan eind van zomerstop over coureursduo 2019 nadenken
Sutton Images

Het team van Haas gaat op z’n vroegst aan het eind van de zomerpauze nadenken over de rijdersbezetting voor 2019. Het contract van zowel Romain Grosjean als Kevin Magnussen loopt eind dit jaar af.

Ten overstaan van Crash.net verklaart Haas-teambaas Günther Steiner dat Haas momenteel nog niet met de rijdersmarkt bezig is. “We denken daar nog niet aan, want die is momenteel toch nog niet in beweging, dus het heeft geen nut.”

“Wij beginnen ook zeker niet met praten voor het eind van de zomerstop”, verkondigt Steiner. “We hebben genoeg andere dingen waar we ons op moeten concentreren”, zegt Steiner, die het er dan vooral over heeft dat Haas zich erop moet richten ‘zoveel mogelijk punten te pakken’: “Want we hebben er veel laten liggen en dat moeten we goedmaken.”

Steiner en Magnussen.

Steiner vertelde eerder aan BT dat Haas misschien ‘een luxeprobleem’ wacht wat betreft het houden van Magnussen, die alle negentien de punten van Haas dit jaar heeft gescoord. “Ik weet niet of hij een aanbod krijgt van een ander team, maar in zekere zin is het een luxeprobleem een goede coureur te hebben die andere teams willen. Al wordt het dan wel hard werken om hem te houden.”

Magnussen zelf vertelde diezelfde Deense krant echter dat Haas een optie op hem heeft voor 2019. Voor zover bekend loopt de huidige overeenkomst van teamgenoot Grosjean eind dit jaar wel echt af, en de Fransman heeft een lastige seizoensstart achter de rug.

Ondanks dat Grosjean punten verspeelde met kostbare crashes in Azerbeidzjan en Spanje, heeft Steiner echter al aangegeven dat Grosjeans positie voor dit jaar niet in gevaar is. “We rekenen hem niet af op twee slechte races”, zei Steiner toen over de coureur die in 2016 en 2017 juist verantwoordelijk was voor het merendeel van Haas’ punten.

Twee coureurs die geregeld met Haas in verband zijn gebracht, zijn Ferrari-pupillen Charles Leclerc en Antonio Giovinazzi, vanwege de technische samenwerking tussen Haas en de Scuderia. Leclerc rijdt momenteel voor het team van Sauber. Giovinazzi was vorig jaar testrijder van Haas, maar dat team meende daar niet veel aan te hebben. Half mei testte Giovinazzi in Barcelona voor Sauber.