*

Haas hoopt te profiteren van wisselingen bij Toro Rosso en Renault

Daan de Geus

Daan de Geus

11 oktober 2017 11:04

Haas hoopt te profiteren van wisselingen bij Toro Rosso en Renault
Sutton Images

Het team van Haas hoopt met oog op de strijd om in het constructeurskampioenschap te profiteren van de coureursdraaimolen bij Toro Rosso en Renault.

Toro Rosso bezet momenteel de zesde plek in het constructeurskampioenschap, terwijl Renault achtste staat, met Haas daar tussenin op de zevende plek. Waar Haas de rest van het jaar vasthoudt aan coureurs Romain Grosjean en Kevin Magnussen, is het wisselen geblazen bij de twee andere teams.

Jolyon Palmer heeft het team van Renault namelijk verlaten, met Carlos Sainz die de overstap van Toro Rosso naar Renault maakt. Wie er de rest van het seizoen voor Toro Rosso rijden (Pierre Gasly en Daniil Kvyat, of een andere combinatie?) staat daarbij nog niet vast.

“Ik hoop dat het ons helpt”, zegt Haas-teambaas Günther Steiner tegen Autosport over de wisselingen bij de andere teams. Zeker wat betreft het inlopen van de achterstand op Toro Rosso – die negen punten bedraagt – kan het helpen, denkt Steiner. “Want Sainz is een goede coureur en heeft het merendeel van Toro Rosso’s punten gescoord.”

Dat Sainz met ingang van de Grand Prix van Amerika voor Renault rijdt is dus ‘niet nadelig’ voor Haas, denkt Steiner. Desondanks rekent hij zich niet rijk, ook niet wat betreft het succesvol verdedigen van het ene puntje voorsprong dat Haas op Renault heeft. “Al gaan we natuurlijk proberen dat voor elkaar te krijgen.”

“De strijd is nog niet gestreden. Sterker nog, voor mijn gevoel is deze nu pas echt begonnen.” Het zal volgens Steiner niet makkelijk worden Toro Rosso te pakken: “Maar we zijn in Japan wel weer dichterbij gekomen.” In Amerika hoopt Haas daarbij dat een upgrade aan de auto helpt, al is het volgens Steiner een ‘kleine update’.

“Het gaat om een kleine aanpassing aan de vloer. Het is niet iets dat ons ineens een halve seconde sneller maakt – zeker niet – maar je moet doen wat je kan.” De update voor Haas’ thuisrace op het Circuit of the Americas is de laatste die het dit jaar brengt, aangezien de focus al geruime tijd vooral op de 2018-auto ligt.

Tussenstand constructeurs

Pos. Team Punten
5 Williams 66
6 Toro Rosso 52
7 Haas 43
8 Renault 42

Gerelateerd