*

Haas kiest opnieuw voor gesplitste strategie: updates voor Magnussen, oude chassis voor Grosjean

Laurens Stade

Laurens Stade

23 juli 2019 11:02

Haas kiest opnieuw voor gesplitste strategie: updates voor Magnussen, oude chassis voor Grosjean

Na het desastreuze weekend in Silverstone komt het Haas Formule 1-team opnieuw met een gesplitste strategie voor de Grand Prix van Duitsland. Het team laat Romain Grosjean nogmaals met de Melbourne-spec van het chassis rijden, terwijl Kevin Magnussen mag rekenen op updates.

Grosjean noemt de beslissing om in Silverstone met het oude chassis te rijden ‘een lastige beslissing’ van het team. ”Het was uiteindelijk wel een goede test. Toen we de upgrades brachten in Barcelona, wilde ik vrijdagochtend al meteen terug naar het oude chassis. Voor mij ontbrak het aan gevoel aan de achterkant, vooral in de snelle bochten. Ik merkte meteen een verschil toen we met het Melbourne-chassis reden. Natuurlijk heeft dat pakket ook weer zijn nadelen, omdat het wel stabieler is maar minder downforce heeft”, aldus de Fransman.

Ondertussen krijgt Magnussen nieuwe updates voor de Duitse Grand Prix. ”We proberen nog steeds te experimenteren en zoveel mogelijk te leren met alle problemen die we nu hebben. Hopelijk geven de upgrades die we meenemen naar Hockenheim niet alleen antwoord op onze vragen, maar ook betere prestaties”, aldus de Deense Haas-coureur.

Tijdens de Grand Prix van Engeland raakten beide coureurs elkaar in de eerste ronde, waardoor ze allebei uitvielen. Grosjean reed dat weekend al met het chassis dat ze tijdens de eerste Grand Prix dit jaar in Australië ook al hadden. Ze wilden testen of deze beter presteerde, aangezien het Amerikaanse team in Oostenrijk ook al tegenviel met een zestiende en negentiende plaats.

Lees ook: Steiner loopt leeg na rampweekend Haas: ‘Acties Magnussen en Grosjean onacceptabel’

 

Lees meer over

Grosjean Haas Magnussen