Het Amerikaanse team van Haas F1 heeft geroepen dat het pas na de Italiaanse Grand Prix, in september, de twee rijders voor volgend jaar zal bekendmaken. 

Tot dusver is het Romain Grosjean die de ster van het team is met 28 punten. Na de eerste vier Grands Prix stond de teller al op 22 punten en daar kwamen in Oostenrijk nog eens zes punten bij. Voor Esteban Gutiérrez verloopt het seizoen tot nu toe minder rooskleurig: hij had niet alleen veel technische problemen, maar met drie 11e plaatsen eindigde hij ook telkens net niet in de punten.

www.sutton-images.com Esteban Gutierrez (MEX) Haas F1 and Romain Grosjean (FRA) Haas F1 at Formula One Testing, Day One, Barcelona, Spain, Monday 22 February 2016. BEST IMAGE

Romain Grosjean lijkt veilig voor 2017, Esteban Gutiérrez nog niet. Foto: Sutton Images.

Gunter Steiner, de teambaas van Haas, zegt: ‘We hebben nog niets besloten over de rijders. Ik heb gesproken met Gene Haas (de eigenaar) en we hebben gezegd dat we pas gaan kijken nadat het Europese seizoen voorbij is. Het is allemaal afleiding.”Op de vragen of de huidige coureurs, Romain Grosjean en Esteban Gutiérrez, naar behoren presteren tot nu toe vertelde Steiner: ‘Ja, absoluut. Iedereen doet zijn werk goed en we hebben geen problemen met de teamleden als de rijders. We zijn aardig tevreden.’

Tijdens de Silverstone testdagen testte Santino Ferrucci, de 17-jarige Amerikaanse GP3-coureur, voor het renstal en maakte indruk op het team: ‘Ik was positief verrast over hoe klaar hij er voor was. Hij deed zijn best om alles over de auto te begrijpen, iets wat heel moeilijk is. Daarnaast was ik ook heel verrast over zijn snelheid.’ Ondanks dat de Amerikaan een goede indruk achterliet, lijkt het er niet op dat Santino Ferrucci volgend jaar kans maakt om voor Haas te rijden. Charles Leclerc, Ferrari-junior en de huidige GP3-kampioenschapleider, maakt wel een kans. Hij maakte indruk in de eerste vrije training voor het team bij de Britse Grand Prix en mag later dit jaar nog in vier vrije trainingen rijden.

www.sutton-images.com Charles Leclerc (MON) Ferrari Test Driver at Formula One Testing, Day One, Silverstone, England, Tuesday 12 July 2016.

Charles Leclerc testte op Silverstone ook voor Ferrari. Foto: Sutton Images.