*

Haas maakt veranderingen aan pitcrew na Melbourne-debacle

Daan de Geus

Daan de Geus

5 april 2018 13:45

Haas maakt veranderingen aan pitcrew na Melbourne-debacle
Sutton Images

Het team van Haas heeft enkele wisselingen doorgevoerd in haar pitcrew, nadat het tijdens de seizoensopener in Australië mis ging bij de pitstops van Kevin Magnussen en Romain Grosjean en het team kostbare punten verloor.

Magnussen en Grosjean lagen in Melbourne op koers voor een finish op de vierde en vijfde plek en zo’n 22 punten, tot hun noodlottige bezoekjes aan de pits. Bij beide coureurs werd een wiel niet goed bevestigd door problemen met de wielmoer, volgens teambaas Günther Steiner een gevolg van het niet voldoende oefenen van pitstops na tijdverlies tijdens de wintertests en vrije trainingen.

Haas deed goed mee in Melbourne, tot de pitstops.

“We hebben nu hier-en-daar wat wijzigingen doorgevoerd in onze pitcrew, een aantal jongens hebben andere taken gekregen”, vertelt Steiner. Dat is niet om iemand te straffen, beklemtoont hij: “Maar om ze weer zelfvertrouwen op te laten doen. Als je telkens hetzelfde blijft doen terwijl het eerder mis is gegaan, is de kans op een nieuwe fout groter.”

Steiner rekent echter niemand iets aan, zo maakt hij duidelijk. “Ik neem het de jongens niet kwalijk. We hadden gewoon meer moeten oefenen.” Dat is Haas nu dan ook flink aan het doen: “We hebben er al heel veel geoefend, al moet je het ook niet overdrijven. De jongens moeten zondag natuurlijk niet moe zijn en er dan nog wel hun concentratie bij kunnen houden.”

Wie zeker geconcentreerd moet zijn is ‘het extra mannetje’ dat Haas voortaan, of in elk geval voorlopig, wil gebruiken om in de gaten te houden of alles goed gaat. “En mocht dat niet zo zijn, dan kan hij dat aangeven en kunnen we de auto stoppen en terug naar de pits duwen.”

Lees meer over

Haas Steiner