Met beide coureurs in de top 10 van de kwalificatie voor de Grand Prix van Brazilië heeft het team van Haas weer eens een positieve opsteker. Teambaas Günther Steiner is tevreden, maar kan niet goed uitleggen waar de goede pace ineens vandaan komt.

Lees ook: Verstappen snelt in Brazilië naar sensationele tweede poleposition

Het seizoen van Haas is er één met flinke up en downs, weet ook Steiner. “Dit seizoen is ontzettend onvoorspelbaar. Daarom geniet ik er nu erg van, want het kan zo weer omslaan. Magie komt blijkbaar voor”, grapt hij. Als hij een oorzaak moet aanwijzen voor de snelheid, noemt hij de lage temperatuur, het circuit en de zachte banden. “Daarom heb ik ook geen idee hoe het morgen gaat zijn, als de temperatuur hoger is. Daarom geniet ik er vandaag van. Vandaag viel alles perfect uit, we hebben het maximale uit de wagen gehaald en we zaten op de limiet.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Foto: Motorsport images

Romain Grosjean eindigde de kwalificatie op de achtste plek. “Ik was bijna ‘best of the rest’, dat is heel goed voor ons”, jubelt hij. “De jongens hebben keihard gewerkt. Het was moeilijk om hier de wagen goed tot zijn recht te laten komen, maar het is gelukt. Dat geeft een goed gevoel.” Aan de andere kant van de garage heeft de als tiende geëindigde Kevin Magnussen een wat langer gezicht, omdat hij duidelijk niet blij was om geklopt te worden door zijn teamgenoot. “Ik denk dat ik de wagen niet perfect had afgesteld”, wijst hij een oorzaak aan. Desondanks kan ook Magnussen het positieve inzien van de kwalificatie. “De wagen was veel beter dan tijdens een groot deel van het seizoen.”