*

Haas wil scoren in Bahrein om teleurstelling uit Australië te vergeten

Daan de Geus

Daan de Geus

31 maart 2018 11:42

Haas wil scoren in Bahrein om teleurstelling uit Australië te vergeten
Sutton Images

Na een sterk maar puntloos optreden in Australië hoopt Haas te scoren in Bahrein om de teleurstelling uit Melbourne definitief achter zich te laten.

Haas lag in Melbourne op koers voor een dubbele puntenfinish, met Kevin Magnussen op de vierde en Romain Grosjean op de vijfde plek. Of ze die posities hadden kunnen vasthouden is natuurlijk altijd de vraag, maar in potentie gingen er 22 punten verloren met de dubbele uitvalbeurt, veroorzaakt door problemen met het bevestigen van de wielen bij pitstops.

In Melbourne ging het in de pits mis voor Haas.

“Een goed resultaat in Bahrein zal ons zeker helpen de uitkomst uit Australië te vergeten”, zegt Grosjean, die hoopt dat Haas ook in de tweede race van het jaar kan verrassen. Volgens Grosjean is wel duidelijk dat de niet onomstreden Haas VF-18 in de basis een goede auto is, met Haas dat na het eerste raceweekend ook al weet waar het deze nog verder kan verbeteren. “Daar werken we ook al aan”, zegt Grosjean.

De Fransman is er verder happy mee dat Haas zich echt op het verbeteren van de performance kan richten “in plaats van dat we alleen maar proberen te overleven of achteraan bungelen”. “We verheugen ons dan ook allemaal heel erg op de volgende race.” Teamgenoot Magnussen schaart zich achter de woorden van Grosjean, en vult aan dat Haas ook echt moet beginnen punten te pakken: “Want in dat opzicht hebben we na Australië wat in te halen.”

Of Haas in Bahrein nog een onderzoek wacht naar de legaliteit van de VF-18, naar aanleiding van kritiek van rivalen dat deze te zeer op een bolide van Haas’ technische partner Ferrari lijkt, is afwachten. Volgens teambaas Günther Steiner heeft Haas zich echter aan alle regels voor een dergelijke technische samenwerking gehouden. Hij heeft Haas’ rivalen dan ook opgeroepen protest in te dienen als ze denken dat er echt iets niet in de haak is, in plaats van ‘ongefundeerde’ uitlatingen te doen in de pers.