*

Häkkinen: ‘Dit was een belangrijk jaar voor Verstappen’

Laurens Stade

Laurens Stade

6 december 2019 12:00

Häkkinen: ‘Dit was een belangrijk jaar voor Verstappen’
Motorsport Images

Oud-Formule 1-coureur Mika Häkkinen zegt dat 2019 een belangrijk jaar was voor Max Verstappen. Volgens de wereldkampioen van 1998 en 1999 is de Nederlander ‘formidabel’ geweest en had Red Bull tweede kunnen eindigen in het constructeurskampioenschap als Verstappen het hele seizoen een sterke coureur naast zich had gehad.

”Dit is een belangrijk jaar geweest voor Verstappen”, stelt Häkkinen in zijn column voor Unibet. ”In de eerste helft van 2018 maakte hij wat foutjes en ging hij te ver in een auto die niet snel genoeg was, maar hij is gekalmeerd en heeft een formidabel jaar achter de rug”, aldus de Fin.

”Zijn overwinningen in Oostenrijk, Duitsland en Brazilië toonden aan hoe sterk hij is en hoe goed de samenwerking tussen Red Bull en Honda verloopt. De engineers bij Honda moeten nog wat extra vermogen zien te vinden om het gat te dichten naar Ferrari en Mercedes, maar als je bedenkt dat Max derde is geëindigd in het kampioenschap is dit een aanzienlijke prestatie geweest”, aldus Häkkinen.

”Met alle respect voor Pierre Gasly en Alex Albon, maar Red Bull had tweede kunnen worden in het constructeurskampioenschap als zij het hele seizoen een sterke coureur hadden naast Max. Het feit dat Verstappen zowel Leclerc als Vettel heeft verslagen is opmerkelijk”, aldus Häkkinen.

Foto: Motorsport Images

Lees meer over

Häkkinen Verstappen