*

Hamilton: ‘Beter voor de fans als we meer banden hebben’

Laurens Stade

Laurens Stade

11 oktober 2019 11:21

Hamilton: ‘Beter voor de fans als we meer banden hebben’
Motorsport Images

Lewis Hamilton zegt dat de mogelijkheid om vandaag met meer banden te rijden, omdat morgen geen actie op de baan zal plaatsvinden, een verbeterpunt is wat de Formule 1 zou moeten overwegen. De Brit is ervan overtuigd dat het ook beter is voor de fans, omdat de coureurs dan veel meer kunnen rijden.

Met de komst van tyfoon Hagibis, die morgen Japan zal treffen, heeft de FIA uit voorzorg besloten om het circuit van Suzuka op zaterdag te sluiten. De derde vrije training vervalt, terwijl de kwalificatie op zondag plaatsvindt. Hierdoor konden de coureurs vandaag in de twee vrije trainingen meer banden gebruiken dan normaal. Hamilton zegt dat het daardoor een ‘veel betere’ dag was om te rijden.

Lees ook: Suzuka blijft zaterdag gesloten: VT3 afgelast, kwalificatie en race op zondag

”Normaal gesproken hebben we maar twee sets banden per sessie”, zegt de vijfvoudig wereldkampioen tegen onder andere Racefans.net. ”Omdat we morgen natuurlijk niet rijden konden we de twee sets die we morgen zouden gebruiken vandaag al inzetten”, aldus Hamilton.

Volgens de Mercedes-coureur is het wel een leermoment voor de Formule 1. ”Misschien moeten ze ons meer banden geven in het weekend zodat we drie runs kunnen doen. Het is beter voor ons om te rijden en beter voor de fans als we drie sets banden hebben voor alle vrije trainingen. Dan kunnen we namelijk meteen na de start van de sessie al rijden, in plaats van twintig minuten te wachten”, aldus Hamilton.

Lees ook: VT2: Bottas opnieuw de snelste, Verstappen derde in training die mogelijk de startvolgorde bepaalt

Foto: Motorsport Images