*

Hamilton: ‘Bottas en ik zijn het beste rijdersduo in de F1’

Daan de Geus

Daan de Geus

15 oktober 2019 14:12

Hamilton: ‘Bottas en ik zijn het beste rijdersduo in de F1’
Motorsport Images

Mercedes heeft het beste rijdersduo in de Formule 1. Dat denkt Mercedes-coureur Lewis Hamilton, die van mening is dat hij en teamgenoot Valtteri Bottas ‘het best mogelijke tweetal vormen’ dat er momenteel is.

Hamilton en Bottas rijden al sinds 2017 naast elkaar en zijn daarmee het langstzittende coureurskoppel bij de topteams. En daarnaast dus ook het beste duo, meent Hamilton. Gevraagd door het Duitse Bild am Sonntag of zij dat zijn, kent hij althans geen twijfel: “Absoluut.”

Lees ook: Weblog: Valtteri Bottas doet toch gewoon waar hij voor is ingehuurd?

“Wij zijn het beste tweetal dat er momenteel is. Ik zie namelijk bij geen enkel ander team een betere balans”, stelt Hamilton, die hard op weg is naar zijn zesde wereldtitel en daarvoor alleen nog maar hoeft af te rekenen met Bottas.

Valtteri Bottas en Lewis Hamilton.

Zijn teamgenoot is zo niet alleen zijn eerste, maar ook zijn grootste rivaal dit jaar. Dat verandert echter niks aan hun goede relatie, meent de Brit. “Ik wil hem natuurlijk verslaan”, benadrukt Hamilton, die weet dat het andersom hetzelfde is, “maar alles verloopt toch heel volwassen tussen ons, want onze relatie is ook gewoon heel volwassen.”

“Toen ik jonger was, was dat wel eens anders. En misschien is mijn mentaliteit ook wel anders dan toen”, erkent Hamilton, “maar Valtteri en ik, dat werkt gewoon.”

Lees ook: Bottas: ‘Ik vond het niet erg om langzamer te rijden voor Hamilton’

Hamilton ziet frictie bij Ferrari
Anders is het wellicht bij Ferrari, suggereert Hamilton. “Ik sta er natuurlijk ver vanaf, maar die relatie is op z’n zachtst gezegd interessant te noemen”, doelt Hamilton op de twistende Sebastian Vettel en Charles Leclerc.

“Sebastian is het jaar als nummer één begonnen, maar dat is hij nu niet meer. Van buitenaf ziet het eruit alsof Ferrari nu Leclerc tot eerste coureur laat uitgroeien. Of dat goed voor het team is? Ik denk van niet. Maar ja, dit is Ferrari’s filosofie nu eenmaal. Wij pakken het anders aan, en dat werkt dus goed voor ons.”