Lewis Hamilton is tevreden met zijn vrijdag: de Brit was in beide vrijdagtrainingen de snelste man op de Red Bull Ring en spreekt van een goed begin van het weekend.

“Dit was een hele goede vrijdag, zonder grote problemen die ons hoofdpijn hebben opgeleverd. Er moest tijdens de middagtraining wel even een bougie vervangen worden, maar dat hebben de jongens snel en goed gedaan. We konden daarna alsnog de rest van ons programma doen”, verhaalt Hamilton.

In die tweede training was Hamilton 0.147 seconde sneller dan zijn titelrivaal Sebastian Vettel, nadat hij in de eerste training bijna tweede tienden sneller was geweest dan Max Verstappen, die in de ochtend zijn naaste achtervolger was.

“De auto voelt hier fantastisch snel aan”, vertelt Hamilton. “Je voelt echt een verschil in snelheid me de auto’s van vorig jaar.” Hamiltons snelste tijd, zijn 1:05.483 uit VT2, was ter illustratie al 1.615 seconde sneller dan de snelste tijd van vorig jaar, de 1:07.098 die hijzelf toen tijdens VT3 reed.

Minstens zo belangrijk voor vandaag: “De balans is ook lekker”, meldt Hamilton. “Het blijft een tricky circuit waar het lastig is een foutloos rondje te rijden, maar de auto voelt fijn op deze baan. Het team verkeert in goeden doen en we maken ons op voor weer een spannend gevecht met Ferrari.”

Bottas zocht de grens op en ging er een paar keer overheen. “Een les die ik meeneem voor de rest van het weekend.”

Bottas
Hamilton hoopt daarbij natuurlijk steun te krijgen van teamgenoot Valtteri Bottas, die in zowel de ochtend- als middagtraining een derde tijd liet noteren. “Een prima begin”, meent de Fin. “De auto is hier duidelijk snel en het is goed om te zien dat onze updates gelijk vanaf het begin goed werkten, want het team heeft daar hard aan gewerkt.”

“Dit is een circuit dat fouten afstraft en ik zocht de grens vandaag zeker op, maar dat is nu gewoon een les die ik meeneem de rest van het weekend in”, vertelt de coureur die spectaculair spinde in de tweede training en ook in de eerste een paar foutjes maakte. “De balans van de auto voelt echter goed en we werken daar vanavond natuurlijk verder aan. Ferrari ziet er hier ook sterk uit, dus ik reken op een interessant vervolg van het weekend.”