Lewis Hamilton domineerde zijn thuiswedstrijd op Silverstone, maar makkelijk was zijn tocht naar de zege toch niet volgens de Brit. Teamgenoot Valtteri Bottas finishte als tweede.

“Het is nooit makkelijk”, vertelt Hamilton op het erepodium, na zijn vierde thuiszege in vier jaar tijd en vijfde in totaal. “Ik ben wel heel trots op deze zege en ben alle fans super dankbaar voor alle steun”, jubelt Hamilton onder luid applaus van ‘zijn’ fans op de Britse baan.

“Dit gevoel valt niet te beschrijven”, vervolgt de blije winnaar, die zijn titelrivaal Sebastian Vettel met zijn zege tot op één punt genaderd is, met de score nu 177 om 176 in het voordeel van Vettel.

“De bedoeling is uiteraard kampioen te worden, maar ik wil nu eerst naar het publiek toe om te crowd surfen“, kijkt Hamilton nog niet te ver vooruit.

Hamilton en Bottas, de nummer één en twee, feliciteren elkaar.

Bottas
Teamgenoot Bottas had zijn vizier de hele race lang recht naar voren gericht en knokte zich, met hulp van een afwijkende strategie, van de negende plek bij de start naar de tweede aan de finish.

Hij had zichzelf naar de derde plek gevochten en profiteerde op het eind nog van de lekke band van zijn landgenoot Kimi Räikkönen, al joeg hij de Ferrari-coureur ook nog flink op in de slotfase.

“Ik ben heel blij met hoe het vandaag ging”, vertelt Bottas zelf. “Het team had een perfecte strategie uitgedacht en ik ben er gewoon vol voor gegaan en eens goed voor gaan zitten.”

Met de één-twee op zak voor Mercedes en zijn eigen inhaalslag, noemt Bottas het een ‘perfect weekend’. “Mijn felicitaties aan Lewis verder”, vervolgt Bottas, die op zijn beurt een compliment van zijn teamgenoot krijgt: “Valtteri heeft heel goed gereden”, vindt Hamilton.