Lewis Hamilton was op de vrijdag in Austin tot twee keer toe overtuigend de snelste en is dan ook tevreden met het verloop van de dag.

“Ik ben erg tevreden, het was een zeer goede vrijdag”, zo laat hij de verzamelde pers weten. “Dit is hoe je een weekend wilt beginnen.”

Volgens Hamilton waren er echter wel wat aanpassingen aan de basissetup nodig om op het niveau te komen dat hem twee keer de snelste tijd opleverde: “We hebben flink wat moeten veranderen, maar elke call pakte wat dat betreft goed uit. De balans van de auto is er op vooruit gaan.”

Hamilton ziet op dit moment in Red Bull de belangrijkste uitdager voor een dagsucces op zondag, maar wil Ferrari nog niet helemaal uitvlakken: “Die mannen hebben vanwege Sebastian’s problemen niet veel kunnen doen vandaag, dus daar mogen nog geen harde conclusies aan worden verbonden.”

Hamilton merkt op dat voor wat betreft de racepace Mercedes en Red Bull niet voor elkaar onder doen, iets was hem positief stemt: “Normaal zijn wij op pure snelheid iets beter, maar zijn Red Bull en Ferrari in racetrim de snelleren. Ik denk echter dat we vandaag op hetzelfde niveau zaten als Red Bull, dus dat ziet er iets beter uit dan normaal.”

Bottas
Teamgenoot was iets minder tevreden met zijn dubbele optreden op de vrijdag. Hij moest zes tienden toegeven op de tijd van Hamilton. “We hebben met mijn auto hele andere dingen geprobeerd dan met Lewis’ auto”, zo duidt Bottas het verschil.

“Het gaat met de afstelling die we nu hebben gevonden nog niet zo als ik zou willen en er is dan ook nog genoeg dat verbeterd kan en moet worden. Ook zelf kan ik nog wat winst pakken, bijvoorbeeld in het op temperatuur krijgen van de banden.”

“Het was duidelijk dat Lewis een hele goede dag had. Ik daarentegen iets minder”, zo vat Bottas zijn vrijdag ter afsluiting samen.