Lewis Hamilton had niet verwacht mee te kunnen vechten voor de poleposition, laat staan hem ook daadwerkelijk te veroveren. 

De Brit zag echter zijn grote titelrivaal en favoriet voor de poleposition al vroeg in de kwalificatie wegvallen, omdat men zijn Ferrari vanwege aanhoudende motorproblemen toch niet geheel startklaar kreeg voor een kwalificatierun. “Dat spijt me voor Seb”, zo vertelt Hamilton kort na afloop van de drie kwalificatiesessies. “Hij was ongelooflijk snel in de vrije trainingen.”

Waar Mercedes er in de vrije trainingen juist bepaald niet aan te pas kwam, is het uiteindelijk toch Lewis Hamilton die morgen vanaf P1 mag starten. Een verrassing, ook voor Hamilton zelf: “We wisten niet hoe de kwalificatie uit zou gaan pakken, aangezien de aanloop niet geweldig was. Het lijkt er echter op dat we het tij hebben weten te keren.”

“Ik denk dat zowel Valtteri als ikzelf ons veel beter voelde in de auto dan eerder dit weekend”, vervolgt de poleposition-recordhouder. “Het is echt een verrassing dat we hier nu staan en dus ben ik erg blij.”

Bottas
Teamgenoot Bottas kwam ondanks de snelste tijd in Q2 niet verder dan de vijfde stek in het laatste deel van de kwalificatie. De Fin toont zich nadat hij uit zijn bolide is gestapt zichtbaar teleurgesteld en is niet in staat te duiden waar het mis ging.

“Ik heb geen idee. Puur kijkend naar de tijden van anderen concludeerde ik dat de baan sneller was geworden, maar op de een of andere manier gold dat niet voor mij. Q2 was inderdaad niet slecht, maar in Q3 wist ik me maar niet te verbeteren. We moeten uitzoeken waar dat mee te maken heeft gehad.”