Lewis Hamilton geeft toe dat hij niet kon tippen aan de ronde van teamgenoot Valtteri Bottas in de kwalificatie op Monza. De Brit noemt de eerste startplek voor de sprintkwalificatie voor de Fin ‘verdiend’, maar weet ook dat hij wat te winnen heeft in de sprintrace: “Elk puntje telt.”

Hamilton leek af te stevenen op de eerste startplaats voor de sprintkwalificatie van zaterdag, maar op het nippertje sloeg Valtteri Bottas toe en dus mag hij vanaf de ‘pole’ starten. Hamilton zegt dat zijn Finse teamgenoot deze eerste startplek heeft verdiend, maar weet ook dat hij in de sprintkwalificatie nog wel wat te winnen heeft.

“Elk puntje telt”, zegt Hamilton na een wat lange vraag van interviewer Felipe Massa. “Ik wil eerst Valtteri feliciteren, hij reed een mega ronde. Het zag er tot dat moment goed uit voor mij, maar hij ging nog sneller. Ik kon daar niet aan tippen. Hij heeft het verdiend.”

De winnaar van de sprintkwalificatie krijgt drie punten, de nummer twee mag er twee bijschrijven en de nummer drie krijgt één punt. In een titelstrijd als deze telt ook elk puntje, weet Hamilton.

“We hebben al eens gezien dat het kampioenschap op één puntje na verloren werd. Beide partijen hebben dit seizoen veel punten misgelopen. Dus echt elk puntje telt. De sprintkwalificatie kan zeker wat toevoegen en ons helpen. We moeten daar op inspelen”, aldus Hamilton, die afsluit met een dankwoordje aan de Italiaanse fans op de tribunes.