*

Hamilton happy, Bottas zoekt nog wat tijd

Daan de Geus

Daan de Geus

24 november 2017 17:59

Hamilton happy, Bottas zoekt nog wat tijd
Sutton Images

Lewis Hamilton spreekt van een goede vrijdag nadat hij aan het eind van de dag de snelste man was. Teamgenoot Valtteri Bottas kwam nog wat (ronde)tijd te kort.

Hamilton stuurde zijn Mercedes W08 in de tweede vrije training in 1:37.877 over het Yas Marina Circuit. Hij was daarmee anderhalve tiende sneller dan Ferrari’s Sebastian Vettel, die daarvoor in de eerste vrijdagtraining nog de snelste tijd op de klokken had gekregen.

“Het was een goede vrijdag”, spreekt Hamilton na afloop samenvattend. “We hebben erg veel ronden kunnen rijden en goede vooruitgang geboekt wat de balans van de auto betreft. Er is nog wel wat werk te doen, maar ik heb het gevoel dat we hier competitief kunnen zijn – ook al lijkt het close te zijn”, zegt hij over de strijd vooraan het veld, al maalt hij daar niet om. In tegendeel. “Zo zie ik het graag.”

Twee keer P5 voor Bottas, die nog wat pace zoekt.

Voor teamgenoot Bottas stond de eerste sessie in het teken van allerhande ‘mechanisch en aerodynamisch testwerk’ voor 2018. “We hebben daarin dus niet veel geleerd voor dit weekend, maar wel voor volgend jaar.” In de tweede training stond het gebruikelijke voorbereidende werk voor een raceweekend op het programma, al eindigde Bottas zowel in VT1 als VT2 als vijfde.

Bottas’ achterstand in de tweede training was daarbij ruim zes tienden. “Ik verloor vooral tijd in de laatste sector, dus daar moeten we als team aan werken”, zegt hij. De Fin omschrijft zijn vrijdag als ‘vrij goed, over het algemeen’: “We moeten alleen nog wat meer pace vinden.”