Hoewel Red Bull aan het begin van het jaar aangaf met de top mee te willen strijden en zelfs een gooi naar het kampioenschap te willen doen, bleek al gauw dat de team daar toch een te grote achterstand voor had op Mercedes en Ferrari. Jammer, vindt Lewis Hamilton, want hij zou graag in gevecht gaan met Red Bull en Max Verstappen.

Over het hele seizoen genomen was de Red Bull minder snel dan de Mercedes en de Ferrari, maar op sommige momenten was het verschil toch behoorlijk klein. Hamilton nam vooral in de laatste races een klein verschil waar. “Ze waren dit jaar in de laatste races heel erg sterk. Volgend jaar worden ze alleen maar sterker. Het is goed voor de sport als Red Bull kan meevechten met Ferrari en Mercedes volgend jaar.”

Hamilton heeft vooral veel waardering voor Verstappen. “Max heeft heel goed gereden dit jaar en hij is een geweldig jong talent. Ik kijk uit naar nog meer races met hem. In Brazilië hadden we motorproblemen, dus ik kon niet echt tegen hem vechten op de baan, maar ik kijk uit naar de dag dat het wel gebeurt.”