Lewis Hamilton blijft de winnaar van de Grand Prix van Duitsland. Hamiltons zege kwam op de tocht te staan na een onderzoek naar zijn acties bij de ingang van de pitstraat, maar de Brit komt er met een reprimande vanaf.

Nadat Sebastian Vettel in ronde 51 crashte, stuurde Hamilton toen de safetycar als gevolg daarvan werd geroepen aanvankelijk de pits in, maar vlak voor het compleet betreden van de pitstraat stuurde hij terug, het gras over, en bleef toch buiten.

Hamilton lag op dat moment derde, maar zou de race uiteindelijk winnen. Na de race kondigde de wedstrijdleiding echter aan te onderzoeken of de actie van Hamilton wel legitiem was.

Conform het reglement is het immers niet toegestaan de witte lijn bij de ingang van de pits te overschrijden, hetgeen Hamilton wel deed. Dit had mogelijk tot een straf van vijf tellen of meer kunnen leiden, waarmee Hamilton de zege zou hebben verloren aan zijn Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas. De FIA heeft echter besloten de zaak met een reprimande voor Hamilton af te doen.

Als reden voor het niet uitdelen van meer dan een reprimande haalt de wedstrijdleiding aan dat Hamilton weliswaar in overtreding was, maar dit niet tot een gevaarlijke situatie leidde, mede omdat hij vanwege de safetycar langzaam reed. Daarnaast accepteert de wedstrijdleiding van Hamilton en Mercedes dat verwarring over de boordradio ervoor heeft gezorgd dat hij de overtreding beging.