*

Hamilton: ‘Mercedes heeft Bottas vooraan nodig’

Daan de Geus

Daan de Geus

28 maart 2018 08:49

Hamilton: ‘Mercedes heeft Bottas vooraan nodig’
Sutton Images

Mercedes heeft Valtteri Bottas nodig in de titelstrijd, dat stelt zijn teamgenoot Lewis Hamilton. “In Melbourne was het namelijk twee tegen één”, doelt de titelverdediger op hoe hij het daar in z’n eentje tegen beide Ferrari-coureurs moest opnemen.

Bottas deed in Australië niet mee in de strijd vooraan, want na een crash in de kwalificatie diende hij zich van de vijftiende startplek terug te vechten naar voren. Op het Albert Park Street Circuit, waar inhalen enorm lastig was, stokte Bottas’ voortgang bij plaats acht.

Bottas knokt zich langs Sergio Pérez. Hij reed in Melbourne in de middenmoot.

Hamilton, die de race in het begin van kop controleerde, werd in een strategische sandwich genomen door Ferrari. Na een vroege stop van Kimi Räikkönen moest Hamilton reageren en ook stoppen, met Ferrari’s Sebastian Vettel die een stuk later naar de pits ging tijdens een virtual safety car en zo aan kop kwam en de race vervolgens won.

“Het was twee tegen één en het is dan niet makkelijk vechten”, erkent Hamilton. “Vorig jaar was het al belangrijk om met twee auto’s vooraan te zitten, maar dit jaar is dat misschien wel meer dan ooit het geval”, beklemtoont de Brit. “Zeker nu Red Bull zich ook in de strijd mengt en Kimi ineens goed meedoet voor Ferrari, wat overigens geweldig is om te zien.”

Hamilton twijfelt er echter niet aan dat Bottas in staat is zich weer aan het front te melden. “We gaan zeker nog samenwerken. Valtteri werkt er hard aan om ervoor te zorgen dat hij mee kan knokken aan kop. Hij gaat absoluut nog meedoen om overwinningen. Het zal niet altijd zo zijn als in Melbourne.”