Lewis Hamilton vindt dat uit de uitlatingen van de Mercedes-top na de omstreden seizoensfinale in Abu Dhabi ‘een gebrek aan respect’ voor hem blijkt.

Hamilton deed in de slotronden van de seizoensfinale in Abu Dhabi als koploper een poging zijn teamgenoot Nico Rosberg op te houden, zodat deze nog aangevallen kon worden door andere coureurs.

Aan alleen de zege zou Hamilton namelijk niet genoeg hebben om kampioen te worden, met Rosberg op plek twee. Rosberg hield de tweede plaats desondanks echter vast en ging dus met de titel aan de haal.

Gedurende die slotronden werd Hamilton tevergeefs vanaf de pitmuur door Mercedes gemaand sneller te gaan, maar aan die oproep gaf de toenmalige titelverdediger dus geen gehoor.

Na de race lieten Mercedes-kopstukken Toto Wolff en Niki Lauda – en later ook Paddy Lowe – weten niet happy te zijn met wat Hamilton deed. Dit is Hamilton echter in het verkeerde keelgat geschoten.

“Na te hebben gezien wat daarna allemaal is gezegd, voelde ik me niet gerespecteerd door een aantal individuen die zich toen hebben uitgesproken”, vertelt Hamilton in interview met Channel 4.

“Je verwacht dat soort uitspraken niet van koptstukken die leiding moeten geven aan een grote groep mensen”, vervolgt Hamilton, die het ‘één van de vele ongemakkelijke momenten’ uit 2016 noemt.

Gevraagd of de problemen zijn uitgesproken, antwoordt Hamilton in het eerder in december opgenomen interview met Channel 4 dat dit ‘nog niet’ het geval is.

‘Geweldige meeting’
Daags na de opname van het interview deelde Hamilton echter een video van zichzelf en Mercedes-teambaas Wolff op social media, nadat ze volgens Hamilton een ‘geweldige meeting’ hadden gehad.

“Onze relatie zal volgend jaar beter zijn dan ooit en we zullen in 2017 weer vol voor de titel gaan”, verklaarde drievoudig wereldkampioen Hamilton daarbij.

Als onderdeel daarvan, zo verklaart Hamilton in het Channel 4-interview, wil hij dat zijn technische team van engineers en monteurs deze winter niet door elkaar wordt gehusseld.

Vorige winter wisselden enkele monteurs van Hamilton en Rosberg van ‘kant’ van de garage, tot ongenoegen van Hamilton, die zich hier herhaaldelijk over heeft uitgesproken.

Mercedes vond het nodig dat te doen om te voorkomen dat er ‘kampen’ binnen het team zou ontstaan. “Maar ik ga tegen Toto zeggen dat ik al deze jongens nu wil houden”, meldt Hamilton.

Hamilton voelde zich tijdens en na de race in Abu Dhabi niet gerespecteerd door Mercedes.