De zeven wereldtitels van recordkampioen Michael Schumacher zijn geen doel op zich voor Lewis Hamilton. Wel richt de viervoudig wereldkampioen zich nu op titel nummer vijf, en zodoende het evenaren van Juan Manuel Fangio. “Dat zou vrij cool zijn.”

Om het record van Schumacher te verbeteren moet Hamilton, die in januari 33 wordt, nog vier keer kampioen worden. “Dat zie ik niet voor me, op het moment”, zo wordt hij geciteerd door de BBC. “Nog vier titels? Het heeft me al tien jaar gekost om deze vier te winnen”, zegt de coureur die in 2007 in de Formule 1 debuteerde.

Hamilton en Schumacher in 2012. Hamilton reed destijds voor McLaren, Schumacher voor Mercedes.

“Het is ook niet zo dat ik er naar verlang Schumachers record te evenaren”, geeft Hamilton aan. Als hij nog een titel wint, komt hij echter wel direct op gelijke hoogte te staan met vijfvoudig wereldkampioen Fangio, de nummer twee op de lijst qua aantal wereldtitels. “Dat zou vrij cool zijn”, erkent de Brit.

“Ik blijf sowieso nog wel een paar jaar in de Formule 1 racen, dus het is mijn doel om dat op z’n minst voor elkaar te krijgen”, vervolgt Hamilton, wiens contract met Mercedes eind 2018 afloopt, maar die met het team in gesprek is om het te verlengen.

Hamilton heeft de laatste tijd aangegeven uit te kijken naar een leven buiten de Formule 1, al benadrukt hij ook nog niet te willen stoppen. “Maar als ik straks oud ben en terugkijk op mijn leven, zal het aantal titels dat ik heb mij niet definiëren als coureur of als persoon.”