*

Hamilton nog niet van plan te stoppen: ‘Ik voel me momenteel fantastisch’

Laurens Stade

Laurens Stade

23 augustus 2019 16:00

Hamilton nog niet van plan te stoppen: ‘Ik voel me momenteel fantastisch’

Mercedes-coureur Lewis Hamilton zegt dat hij nog niet van plan is om te stoppen met de Formule 1. De 34-jarige Brit voelt zich daarvoor op dit moment nog zowel mentaal als fysiek te goed voor. De vijfvoudig wereldkampioen zegt dat hij ook geluk heeft gehad in races waar Ferrari ‘sneller’ was.

Hamilton leidt momenteel het kampioenschap met 250 punten. Hij heeft daarmee een ruime voorsprong op zijn teamgenoot Valtteri Bottas, die op 188 punten steekt. De Brit wil dan ook nog niet denken aan stoppen. ”Op een dag zal ik wel moeten stoppen, maar op dit moment voel ik me fantastisch, zowel mentaal als fysiek” zegt Hamilton in gesprek met Sky Sports. ”Ik heb nu dan ook geen plannen om binnenkort te stoppen. Er is meer te doen, er zijn meer races te winnen er valt veel meer te behalen samen, zowel in als buiten de auto.”

Lees ook: Leclerc bewondert ‘precieze’ Vettel en mentaal sterke Hamilton

De kampioenschapsleider kwam in 2013 bij Mercedes terecht. Sindsdien won hij vier keer het wereldkampioenschap met Mercedes, en dit jaar lijkt hij op zijn vijfde af te steven met de Duitse renstal, en zijn zesde in het algemeen. Hij is opgelucht dat de overstap naar Mercedes zich heeft uitbetaald. ”Het is een fenomenaal avontuur geweest met Mercedes. Ik ben nu heel erg enthousiast om te zien wat we nog meer samen kunnen doen, en wat de toekomst biedt”, aldus Hamilton.

Foto: Motorsport Images

‘Progressie Red Bull goed om te zien’
De Mercedes-coureur weet niet waarom hij zou moeten stoppen nu hij nog goed presteert. ”Ik weet echt niet waarom sommige mensen besluiten om te stoppen, op het moment dat ze besluiten om te stoppen. Maar ik houd van het rijden, en ik houd echt van de uitdaging”, aldus de Brit.

Lees ook: Wolff: ‘We hebben Hamilton naar zijn mening gevraagd over Bottas en Ocon’

Hamilton is tevreden over het verloop van het seizoen, en prijst de progressie bij Red Bull en Honda. ”Acht overwinningen in de eerste twaalf races is natuurlijk exceptioneel. Ferrari heeft een goed pakket, maar ze werken volgens een filosofie die duidelijk niet overal werkt. Ik weet niet wat ze bij Red Bull veranderd hebben aan de auto, maar ze hebben echt dingen weten om te draaien. Hun motor is ook flink verbeterd, en dat is goed om te zien”, aldus Hamilton.

Foto: Motorsport Images

‘We hebben geluk gehad’
Ondanks de beste seizoensstart van de Brit, is hij nog niet volledig tevreden. ”Ik kijk ernaar en ik denk, acht overwinningen in twaalf races? Er ontbreekt nog iets. Hoe hebben we die andere races niet gewonnen? We hebben ook een aantal races gehad waarin we geluk hadden, omdat Ferrari sneller was. Soms was dat een fout van het team, soms van de coureur”, aldus Hamilton.

Lees ook: Wolff over Mercedes-cultuur: ‘Niemand wordt ontslagen omdat ze een fout hebben gemaakt’

In Duitsland maakte de Brit zelf een fout, gleed van de baan en moest zijn voorvleugel veranderen, maar in Hongarije werd het nog duidelijker dat Red Bull dichterbij komt. Max Verstappen pakte daar een historische poleposition, maar wist deze niet te verzilveren door een tactische meesterzet bij Mercedes, waardoor Hamilton er met de overwinning vandoor ging. Hij verwacht dan ook niet dat de rest van het seizoen gemakkelijk zal zijn. ”Ik denk dat de volgende seizoenshelft echt een stuk lastiger wordt, aangezien we dit gevecht zullen vervolgen”, aldus de vijfvoudig wereldkampioen.

Lees meer over

Hamilton Mercedes