Het zou ‘ontzettend zonde’ zijn als Fernando Alonso besluit om de sport na 2017 te verlaten, aldus Lewis Hamilton. Tijdens de Grand Prix van België gaf Alonso aan dat de huidige Formule 1 ‘bedroevend’ is vergeleken met het tijdperk van de V8 en V10 motoren.

“De auto’s zijn zwaarder. We hebben weinig grip, we sparen benzine, we sparen de banden, we sparen alles”, verzucht Alonso. Zijn toekomst hangt af van wat de reglementen voor het seizoen van 2017 brengen. “Als de auto’s nog steeds het gevoel geven dat ik de afgelopen jaren heb gehad, is de kans groot dat ik stop.”

“Of je competitief bent of niet doet er niet toe”, verklaart Alonso. “Het gaat erom dat je plezier hebt als je in de auto rijdt. Op dit moment bieden de auto’s geen plezier, waarschijnlijk omdat ik in andere auto’s heb gereden. Voor iemand die nu de Formule 1 binnenkomt zijn deze auto’s snel en ontzettend leuk om in te rijden, maar voor mij niet meer.”

Legende
Lewis Hamilton is in de Spaanse krant El Pais duidelijk in zijn reactie op de uitspraken van Alonso: “Hij is voor mij nog steeds één van de beste coureurs, en ik zou het fantastisch vinden wanneer McLaren hem een auto geeft waarmee hij kan strijden om overwinningen. Als hij besluit om de Formule 1 na 2017 te verlaten en ik niet meer met hem kan strijden, zou ik dat ontzettend zonde vinden. Het is niet goed voor de sport om iemand met zijn talent te verliezen.”

Hamilton en Alonso waren in 2007 nog teamgenoten bij McLaren, maar na onenigheden binnen het team besloot Alonso over te stappen naar het team van Renault. Sindsdien werd Hamilton drie maal wereldkampioen, terwijl Alonso nog altijd hard op zoek is naar zijn derde titel. De tijd begint echter te dringen voor de Spanjaard.

“Fernando is 35 jaar oud en heeft genoeg geld verdiend, genoeg geracet en genoeg ervaring opgedaan”, vervolgt Hamilton zijn verhaal. “Hij is een legende en heeft het verdiend om te stoppen. Hij zou eigenlijk elk jaar voor het kampioenschap moeten strijden, maar op het moment maakt hij geen kans. De afgelopen periode heeft hij goed doorstaan, ik weet niet of ik dat in dezelfde situatie ook had gekund.”

“Ik zou het fantastisch vinden om opnieuw met hem te strijden.”