Lewis Hamilton denkt niet dat zijn gespannen relatie met zijn teamgenoot Nico Rosberg echt een probleem is voor hun team Mercedes, ondanks dat teambaas Toto Wolff dat vreest.

Mercedes-teambaas Wolff liet afgelopen woensdag optekenen dat de onderlinge spanning tussen Hamilton en Rosberg soms overslaat naar het team en soms ook voor frictie tussen het team en de coureurs zorgt. Wolff noemde dit zelfs het ‘zwakste punt’ van Mercedes en waarschuwde daarbij dat Mercedes misschien moet overwegen het qua rijdersbezetting anders te doen als de gespannen relatie het team pijn gaat doen.

In een interview met BBC Radio 1 stelt drievoudig wereldkampioen Hamilton daarentegen dat hij niet denkt dat de onderlinge spanningen een probleem zijn: “Want we hebben immers heel veel één-twee finishes gehaald voor het team. De de één eindigt vaak alsnog gewoon vooraan als de ander wint. Het is niet zo dat we dan ineens fouten maken.”

“We presteren allebei geweldig. Ik vind niet dat we voor problemen hebben gezorgd en het team is meer gemotiveerd dan ooit. Dat komt door de resultaten, en de manier waarop we die behalen. Nico en ik zullen nooit beste vrienden zijn, maar op één of andere manier werkt het wel met ons als teamgenoten. Natuurlijk zijn er momenten waarop de situatie gespannen is, maar dat is denk ik in elke sport het geval.”

Volgens Hamilton is het wel ‘vreemd’ dat mensen Rosberg en hem als ’teammaten’ omschrijven, maar dat ligt volgens hem meer aan de sport: “Het probleem met de Formule 1 is dat er twee kampioenschappen zijn. We willen gezamenlijk het constructeurskampioenschap winnen, wat ook het doel voor het team is en waar ze ons voor betalen, maar daarnaast strijden we onderling om het coureurskampioenschap. Dat maakt het lastig.”

In gesprek met de BBC verklaarde Hamilton eerder al dat hij ‘niet racet om vrienden te maken’. “We zijn hier niet om aardig te zijn en elkaar te laten winnen. Je moet hard maar eerlijk zijn”, meent de Brit, die zich niets aan heeft getrokken van Rosbergs kritiek na enkele felle duels die de Duitser verloor: “Hij zeurt veel. Zo is hij gewoon, dus dat moet je maar laten gaan. Ik denk dat het komt omdat we zulke verschillende achtergronden hebben.”