Lewis Hamilton voelt zich nog niet helemaal op zijn gemak in de straten van Bakoe. Net als vorig jaar bleek de omloop in Azerbeidzjan veel uitdagingen voor hem op te werpen.

“Het was een lastige dag”, erkent Hamilton, die net als veel collega’s enkele malen de uitloopzones moest opzoeken. “We werden geconfrontreerd met een paar uitdagingen. We hebben duidelijk nog veel werk voor de boeg voor de kwalificatie, maar de tijd van Valtteri Bottas was veelbelovend, dus er zit duidelijk wel snelheid in de auto. Dat is bemoedigend. Nu moeten we onze koppen bij elkaar steken en bedenken hoe we de rest van het weekend die snelheid uit de auto gaan halen.”

Bottas kende eveneens een lastig openingsbedrijf, maar noteerde in de middagsessie de tweede tijd. “We hadden moeite met de afstelling van de auto, de balans was niet zo best”, verklaart hij. “We moesten meerdere ronden rijden om de banden op de juiste temperatuur te krijgen. Na de eerste training was ik niet erg gelukkig, maar voor de tweede sessie hebben we enkele veranderingen doorgevoerd en daardoor voelde de auto veel fijner aan. We gaan de goede kant op en kunnen hopelijk nog een stap zetten voor morgen.”