*

Hamilton start sterk, maar verwacht dat het close wordt

Daan de Geus

Daan de Geus

10 november 2017 20:35

Hamilton start sterk, maar verwacht dat het close wordt
Sutton Images

Lewis Hamilton mag zich sinds de vorige race viervoudig wereldkampioen noemen, maar verklaarde vooraf al dat dit geen reden voor hem is het in Brazilië rustig aan te doen. Op de openingsdag op Interlagos onderstreepte hij dat, al rekent hij zich nog niet rijk.

Hamilton was in beide vrijdagtrainingen de snelste man op de baan, dus hij spreekt van een goede dag: “We hebben alles gedaan wat we moesten doen”, vertelt hij, doelend op de korte en lange runs die op het programma stonden. Wat het echter lastig maakte, volgens Hamilton, is dat de banden het niet lang hielden. “Je krijgt in de korte runs dus maar één of twee rondjes.”

Dat betekent dat je ze moet laten tellen, wat Hamilton deed door in VT1 meer dan een tiende los te zijn van teamgenoot Valtteri Bottas – en een halve seconde van de rest van het veld. In de tweede training naderde Bottas hem tot binnen een halve tiende, terwijl Red Bulls Daniel Ricciardo op de derde plek nog ‘maar’ twee tienden prijs hoefde te geven.

“We staan er prima voor, maar ik denk dat het wel eens close kan worden”, voorspelt Hamilton dan ook. Teamgenoot Bottas omschrijft zijn dag liever als positief dan goed, met als verschil dat hij nog wat worstelde om een goede set-up te vinden. “De afstelling die we hadden, werkte althans niet voor elke bocht even goed.”

De Fin zegt desondanks van de vrijdag op Interlagos te hebben genoten: “En ik verheug me op de rest van het weekend.” Voor Bottas staat de tweede plek in het WK, momenteel in handen van Ferrari’s Sebastian Vettel, nog op het spel. Goed nieuws voor Bottas is dan ook dat zowel de lange als korte runs er goed uit zagen. “We hebben een goede basis gelegd”, meent hij.

Twee keer tweede: dat is de oogst uit de eerste twee trainingen voor Bottas.

Gerelateerd