Lewis Hamilton claimt dat het team van Ferrari duidelijk een nummer 1-coureur heeft in de titelstrijd en dat die eer is toegewezen aan Sebastian Vettel. 

Kimi Räikkönen startte in Monaco vanaf poleposition en reed lange tijd voor teamgenoot Sebastian Vettel. Bij de pitstops haalde de Duitser de Fin in en stond daarna de leiding in de race niet meer af. De tactiek had volgens de viervoudig wereldkampioen niets te maken met een bevoordeling van zijn titelkansen ten koste van een overwinning van zijn teamgenoot. Volgens Mercedes-coureur Lewis Hamilton is het echter zo klaar als een klontje.

“Het is voor mij duidelijk dat Ferrari z’n nummer 1-coureur heeft gekozen”, zegt Hamilton. “Dus ze gaan er nu voor zorgen dat Sebastian het maximale uit al zijn raceweekenden kan halen. Met de strategie is het voor de leider in Monaco moeilijk om ingehaald te worden door de tweede auto, tenzij het team besluit om de voorkeur aan de ander te geven, dus dat is duidelijk.”

Vettel Räikkönen Ferrari Monaco

Vettel was blij met zijn overwinning in Monaco, Räikkönen was een stuk minder tevreden met zijn tweede plek.

Volgens de drievoudig wereldkampioen is er bij het team van Mercedes geen sprake van een voorkeursbehandeling. Ondanks dat Valtteri Bottas in Bahrein zijn Britse teamgenoot nog voorbij moest laten gaan om te knokken voor de overwinning met Vettel.

“Ik heb niet met het team gesproken en dat ben ik ook niet van plan”, zegt Hamilton. “Valtteri doet het geweldig en ik denk nu niet dat wij iemand de voorkeur moeten geven boven de ander. Het is belangrijk dat we als team samen blijven werken. Maar wie weet gaat het de andere kant op en moet ik Valtteri een handje helpen, ik weet het niet. We moeten gewoon zorgen dat we voor Ferrari blijven zodat we niet in dezelfde situatie komen als waarin zij nu zitten.”

Wolff
Mercedes-teambaas Toto Wolff is niet zo wantrouwend als Hamilton en spreekt de uitspraken van zijn coureur tegen.

“Het was niet duidelijk hoe de banden het zouden doen”, meent de Oostenrijker. “Ze moesten een van de twee coureurs op supersofts zetten, maar die bleken niet snel genoeg. Sebastian perste er nog een paar geweldige ronden uit op gebruikte ultrasofts waardoor hij een voorsprong kreeg op Kimi. Ik denk niet dat ze dat zagen aankomen. Uiteindelijk was het een goed resultaat voor het team en de coureur, maar ik denk niet dat het zo gepland was.”

Wolff Mercedes

Volgens Wolff is er geen sprake van bevoordeling bij Ferrari.