Lewis Hamilton heeft het jubileum van zijn tweehonderdste Grand Prix in stijl gevierd, met zijn 58ste zege in totaal en vijfde van het jaar.

“Het was een sterk weekend voor het team en mijzelf”, blikt Hamilton terug op het weekend in Spa, waar hij zaterdag het pole-record van Michael Schumacher al evenaarde, met zijn 68ste pole.

Hamilton verzilverde die poleposition met verve, met een goede start en – later – goede herstart, ondanks dat Ferrari’s Sebastian Vettel, zijn grootste titelrivaal, de druk flink opvoerde.

“Sebastian heeft er een goed gevecht van gemaakt”, erkent de Mercedes-coureur. “Ik zei vooraf echter al dat ik voor de zege naar Spa kwam, en het is me gelukt die te pakken”, glundert hij.

Met de 25 punten van de overwinning, heeft Hamilton zijn achterstand op Vettel in het WK van veertien naar zeven punten teruggebracht. Vettel staat op 220, Hamilton op 213.

Bottas
Teamgenoot Valtteri Bottas is nog niet uit de titelrace, maar zijn achterstand is wel gegroeid. Nadat hij op Spa niet verder kwam dan P5, kijkt hij op P3 tegen 41 punten achterstand op Vettel aan.

“Het is een moeilijk weekend geweest”,vertelt hij Sky Sports F1. “Wat wel positief was, was mijn tempo op de zachte banden in de tweede stint. Ik was toen even snel als de jongens voor me. Soms zelfs wat sneller.”

“Voor de herstart gingen we daarna weer voor softs, terwijl de jongens om me heen voor zachtere compounds gingen. Zij kregen die banden beter aan de praat en op temperatuur dan ik mijn softs, waardoor ik in het nadeel was.”