Het besef dat hij nu viervoudig wereldkampioen is, moet nog komen bij Lewis Hamilton: “Het voelt nu nog heel onwerkelijk.”

Lewis Hamilton pakte in Mexico de titel op weinig glamoureuze wijze. Hij finishte na de schermutselingen in de eerste bochtencombinatie als negende, maar omdat ook Vettel Sebastian Vettel niet verder kwam dan de vierde plaats, viert Hamilton zijn kampioenschapsfeestje toch in Mexico.

Hamilton geeft als hij uit de auto stapt aan dat het allemaal heel onwerkelijk voelt, zeker ook omdat dit niet de manier was waarop hij hoopte de titel te pakken: “Dit is niet hoe je dat ene, ultieme doel wilt bereiken, maar het belangrijkste is dat ik vandaag niet heb opgegeven. Ik bleef gaan.”

“Ik heb vandaag alles gedaan wat ik kon. Ik had een goede start, maar wat er daarna in bocht drie gebeurde, weet ik niet”, zo blikt Hamilton terug op de tumultueuze openingsfase van de race. “Ik gaf Vettel voldoende ruimte.”

Ja, hij had het zich anders voorgesteld, maar Lewis Hamilton is natuurlijk ook gewoon hartstikke blij met zijn wereldtitel: “Ik ben heel dankbaar voor wat ik vandaag heb mogen bereiken. Ik wil daarvoor Mercedes bedanken. Ze hebben de afgelopen vijf jaar geweldig werk geleverd en ik ben er trots op deel uit te maken van dit team”, aldus Hamilton die tot besluit de titel opdraagt aan zijn familie en aan God.