Lewis Hamilton zegt dat hij zich ‘bevoorrecht’ voelt om al vijf wereldtitels op zak te hebben, nu hij in Amerika afstevent op zijn zesde. De Brit zegt daarnaast dat hij ‘nog jaren’ zal gaan racen en dat hij voor zijn gevoel ‘nog niet gepiekt’ heeft.

Lewis Hamilton stevent dit weekend in Amerika af op zijn zesde wereldtitel. Valtteri Bottas moet de race winnen wil de Fin nog een minimale kans op het kampioenschap behouden. Een top acht finish is in alle gevallen genoeg voor Hamilton om kampioen te worden. ”Ik had nooit gedacht dat ik vijf wereldtitels zou hebben”, zegt Hamilton tegen Formula1.com. ”Ik voel me bevoorrecht om er al vijf te hebben. Het zou onwerkelijk zijn als ik de zesde pak”, aldus de Brit.

Lees ook: De manieren waarop Hamilton in Amerika zijn zesde wereldtitel kan pakken

Mercedes-teambaas Toto Wolff gaf onlangs aan dat hij na dit seizoen al om de tafel wil met Hamilton voor een contract voor 2021. ”Natuurlijk ga ik nog jaren racen. Ik wil elk jaar winnen maar dat is niet altijd het geval. Sommige coureurs hebben niet eens één wereldtitel. Ik moet gewoon dankbaar zijn voor de wereldtitels die ik heb. Ik heb voor mijn gevoel nog niet gepiekt, dus dat is geruststellend. Ik ben van plan om sterker te worden. Wie weet wat de toekomst in petto heeft? Ik zal de komende jaren meer dan ooit pushen”, aldus Hamilton.

Lees ook: Wolff wil na seizoen al met Hamilton om de tafel voor 2021-deal

Foto: Motorsport Images