Lewis Hamilton vreest een saaie race in Monaco, ondanks de toevoeging van ultrazachte banden aan Pirelli’s rubberarsenaal.

Hamilton zegt dat de banden nog steeds niet zacht genoeg zijn om echt impact te hebben op de strategie, met als gevolg een enkel bezoek aan de pits. “Ik ben bang dat het er net zo aan toegaat als voorheen”, zegt hij op de vraag van Motorsport.com over het ultrazachte rubber. “Er worden geen grote beslissingen genomen om deze race beter te maken. De laatste twee, drie, vier jaar zijn het alleen maar eenstopsraces geweest, en die zijn gewoon ontzettend saai.”

Volgens Hamilton bewijzen de huidige bandenselecties van Pirelli de Grand Prix van Monaco geen dienst. “Ik kreeg laatst een bericht van een vriend, en die zei dat hij niet naar Monaco kwam omdat het gewoon treintje-rijden is. Dus ik zei: ik zit erbij, hopelijk vooraan! Maar waarom hebben we niet twee races hier? En waarom niet meer stops? Het ultrazachte rubber is niet echt zacht. We hebben ultra-ultra-ultra-ultra-ultrazacht nodig – op z’n minst vier keer zachter dan nu, zodat we meer stops moeten maken. Dan gooi je het hele veld door elkaar. Mijn eerste jaren in Monaco, toen er meer stops waren, was het veel spannender. Maar zoiets zal nu niet gebeuren.”