*

Hamilton was verbaasd dat Vettel niet harder verdedigde

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

23 oktober 2017 00:04

Hamilton was verbaasd dat Vettel niet harder verdedigde
Sutton Images

Lewis Hamilton had gedacht dat Sebastian Vettel hem niet zomaar voorbij zou laten. Tot verbazing van de Brit kon hij zijn titelrivaal eenvoudig voorbij.

Vettel had de van pole gestarte Hamilton bij de start van de leiding beroofd. “Ik kwam niet goed weg”, zegt Hamilton daarover. “Maar ik maakte me geen zorgen, want ik weet dat je hier goed kunt inhalen.”

Al na zes ronden waren de rollen weer omgekeerd. Hamilton genoot van het korte gevecht: “Het was één van de leukste races van de afgelopen tijd. Een mooi gevecht, proberen binnen DRS-bereik te komen. Ik was een beetje verbaasd dat Sebastian niet wat meer verdedigde, maar het was een eerlijk gevecht.”

Na zijn oppermachtige overwinning – aan de finish had hij tien seconden voorsprong op Vettel – is Hamilton bijna wereldkampioen. Met nog drie races te gaan heeft hij 66 punten meer dan de Duitse Ferrari-rijder. Met zijn negende zege van het jaar hielp Hamilton Mercedes wel alvast aan de constructeurstitel.

“Ik wil het team graag hartelijk feliciteren”, zegt Hamilton. “Iedereen heeft echt ongelofelijk hard gewerkt om zo veel uit de auto te krijgen. We hebben dit jaar meer voor elkaar gekregen dan ik de afgelopen vijf jaar hier heb meegemaakt.”

Gerelateerd