*

Hamilton: ‘We schrijven samen geschiedenis’

Daan de Geus

Daan de Geus

23 juni 2019 17:00

Hamilton: ‘We schrijven samen geschiedenis’
Motorsport Images

Spannend was het niet, nee, maar historisch wel: Mercedes is aan de veruit beste seizoensstart ooit bezig in de Formule 1. In Frankrijk volgde de achtste zege uit acht races, en de zesde één-twee van het jaar. “We schrijven samen geschiedenis”, weet winnaar Lewis Hamilton.

De Brit was dit weekend weer een maatje te groot voor teamgenoot Valtteri Bottas. Zweten was het wel, maar vooral door de hitte: “Want het was een mooie dag hier in Zuid-Frankrijk”, lacht Hamilton. Na de start hoefde hij eigenlijk alleen, zoals hijzelf opsomt, de motor, het benzinegebruik en zijn banden te managen. “We zitten op de limiet met deze auto’s, zeker als het zo warm is”, benadrukt hij. “Makkelijk is het daarom nooit, er is altijd wel wat.”

Lees ook: Hamilton domineert Franse Grand Prix, zesde één-twee voor Mercedes

Hamilton was ook vooral voor zichzelf bezig, van Bottas – die uiteindelijk op achttien tellen achterstand finishte – had hij weinig te duchten. Volgens Bottas was de start zijn ‘beste kans’. “Lewis kwam echter ook goed weg. Uiteindelijk was hij sneller vandaag, ik kon z’n tempo niet volgen.” Hoe dat komt? “Daar moet ik nu naar kijken voor de volgende race, zodat ik begrijp wat beter kan.”

Met net meer dan een derde van het seizoen achter de rug, staat Hamilton 36 punten voor op Bottas, met de tussenstand 187 – 151. “Lewis was heel sterk vandaag, reed heel regelmatig. Maar”, houdt zijn titelrivaal vertrouwen: “Hij is niet onverslaanbaar. Dat weet ik. Ik moet gewoon hard werken”, besluit Bottas.

Op zijn beurt bedankt Hamilton, zoals zo vaak, zijn team voor het harde werk. “Ik zou dit niet kunnen zonder dit team hier op circuit en alle jongens op de fabriek. We schrijven samen geschiedenis.” Want nooit begon een team beter aan een jaar. “Dit is de beste seizoensstart ooit, daar moeten we van genieten.”

Teruglezen: PaddockPraat: Straf dreigt voor Ricciardo, Mercedes viert tiende overwinning op rij

Gerelateerd